img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-7-2024 11:48

Tweedaagse Sjoemelmert Roermond 2024

Roermond - 17 juli 2024 - Dé rommelmarkt van Roermond vindt binnenkort weer plaats in de straten van de Roermondse binnenstad. Al ruim 50 jaar is de rommelmarkt van Roermond een traditie. Ook dit jaar is de gratis rommelmarkt weer te beleven in de binnenstad van Roermond, dit keer met ruim 215 kraampjes en live entertainment. Sjoemelen doe je dit jaar op woensdag 24 juli en donderdag 25 juli van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Een leuke mix aan kraampjes en deelnemers

De Sjoemelmert staat niet alleen bekend om de kwantiteit van het aantal kraampjes, maar ook beslist de kwaliteit. Een groot deel van de deelnemers bestaat uit binnenstadondernemers. Daarmee kunnen bezoekers bij de bekende gezichten uit de binnenstad mooie producten voor een nog leuker prijsje scoren. Dankzij de variatie aan deelnemers en kraampjes is de Sjoemelmert een jaarmarkt, braderie, rommelmarkt, hobbymarkt en kunstmarkt in één.

Genieten van muziek en entertainment

De organisatie van de Sjoemelmert, Stichting Sjoemelmert Remunj, zorgt ook dit jaar voor een leuke muzikale invulling op beide dagen van de Sjoemelmert. Zo vind je op diverse locaties in de Zwartbroekstraat en Neerstraat ondernemers die voor verschillende bandjes met livemuziek zorgen. In de avonduren swingt Sambaband Sámbala door de binnenstad.

Voor de kids

Voor de kids is Clown Tallie aanwezig met haar balloncreaties en zorgt de Sôkkertantes voor kleurrijke schminkcreaties. De Sjoemelmert is dit jaar ook educatief dankzij een stand van het Discovery Museum uit Kerkrade waar kinderen met interactieve proeven meer te weten komen over de aarde, wetenschap en techniek.

Boeken- en platenbeurs

Met bovendien de boekenmarkt in de Minderbroederskerk (24 en 25 juli) en de Platenbeurs (24 juli) op de Graaf Gerardstraat is de binnenstad van Roermond vol met evenementen. 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Cord Beckmann
170724/HvL

Wellicht interessant